20070303

young idiots

det som just nu händer i köpenhamn är fruktansvärt och typiskt för vänsterradikala ungdomar. de ser våldsamma demonstrationer som enda lösningen.
ungdomarna hade hemmagjorda bomber.
bomber? how long has this been going on?
demonstranterna gick till angrepp med gatsten och brandbomber – polisen svarade med tårgas.
jag tycker att gummikulor bör få användas igen. polisen bör få mer resurser att bemöta de radikala demonstranterna. får man inte använda batong längre? vattenkanoner?
mängder av butiker hade dolt sina skyltfönster bakom träpaneler. andra hade, i försök att skydda sina butiker, satt upp stora lappar i skyltfönstren där de förklarade att de stödde demonstranternas kamp.
ganska typiskt egentligen. jag anar att de flesta inte alls stöder den s.k. kampen men att de av ekonomiska skäl tvingas säga det.

demonstranterna ockuperade till och med socialdemokratiska högkvarteret.
i dag då flera nya demonstrationer är planerade har demonstranterna meddelat att de också ska störa trafiken i hela centrala köpenhamn. och att de ska försöka återta ungdomshuset som polisen utrymde i förrgår.
riv ungdomshuset och få slut på den här soppan. dessutom tycker jag att christiania måste städas upp. de ungdomar som uppträder på detta vis måste göra sig förtjänta av en lokal. det de gjort hittills visar bara att de inte kan uppträda enligt samhällets normer. sen kan man naturligtvis fråga sig vad demokrati innebär. jag kommer aldrig stödja våldsamheter som medel för att nå sitt mål men kanske, kanske är demokrati helt enkelt folket versus statsapparaten. i detta fall har en demokratisk process helt spårat ur på grund av ett fåtal vänsterradikaler.

för bilder av spektaklet, klicka här.

No comments: