20070301

demografi och pornografi

läser om sveriges demografi och feministers syn på reproduktion. de (mer radikala) anser att barnafödande är ett led i patriarkalt förtryck. börjar bli lite trött på deras resonemang. radikalfeministen shulamith firestone (som möjligen bär kyskhetsbälte) vill skära av bandet mellan kvinnor och moderskap genom införandet av artificiell barnproduktion.

haha. what a fool. jag är inte manschauvinist, jag anser bara att kvinnors primära roll i livet är att reproducera barn. att tro något annat är bara naivt.

mary anne warren myntade 1985 begreppet gendercide. det används främst för att beskriva feminicide. värt att läsa om. finns även begreppet viricide men det används inte lika ofta, trots att det händer i större utsträckning (krig). feminist, javisst.

tagen från tidskriften analys & press:

Det är inte bara i Sverige den demografiska krisen tilltar. Denna allvarliga situation är likartad i hela Europa (dvs. EU delen av Europa), vilket nedanstående statistik visar. Det är sålunda inte endast inom ekonomins och vetenskapens område som Europa alltmer kommer i underläge gentemot USA. Uppenbart är att EU och EMU projekten inte ändrat på denna ogynnsamma utveckling. The Economist den 24 augusti 2002 konstaterar med nuvarande befolkningstillväxt kommer USA:s befolkning att vara fördubblad år 2050, dvs. 550 miljoner människor. Samtidigt minskar EU:s befolkning till 360 miljoner. År 1950 hade USA 152 miljoner och EU 304 miljoner. Därför är det av största vikt att Europa samarbetet med Arabvärlden och särskilt Turkiet utvecklas. Turkiets befolkning är 90 miljoner och befolkningstillväxt är 2,4%.

No comments: